Publieksreacties Edward Edward

ha gijsje,
wat een waanzinnig leuke voorstelling!
veel liefs,
maaike

vanmiddag om twee uur. was met een vriendin die het ook heel tof vond.

werkt heel goed zo, met die kratjes en de kostuums (mooi) en de liedjes en het maken van het verhaal op dat moment en veel relativering. zoals de prinses die zei: ben ik dan nu koningin? leuke groep spelers ook en mooie simpele regie en tekst die in weinig woorden veel verhaal maakt. ik houd er echt van, zo. en de kinderen in de zaal vonden het ook te gek. ben blij dat ik gegaan ben. Xxxx

hoi gijsje,
net terug van edward edward
en je net niet even gezien
want vrouw en kinderen wilden naar huis
(snap ik wel)

toch even zeggen:
fijne voorstelling was het!
lekker veel tekst, met mooie woorden en heerlijke zinnen en dan net die kleine theatrale grapjes en veranderingetjes in spel, het was genieten, en jonas (eigenlijk nog maar net 6), bleef er helemaal bij letterlijk zei ie net: en toen edward edward koning was zei hij:
niemand kan mij de wet voorschrijven, want de wet schrijf ik zelf, maar hij was wel wat strompelig.
van luna nog niet veel gehoord, komt meestal wat later.

hoop je gauw weer ergens te zien, spreken.

groet,

bart

Lieve Gijsje,
samen met mijn broertje van 7 kom ik net terug van Edward Edward in de stadsschouwburg Utrecht. Wat ontzettend leuk en spannend! Met minimale middelen hebben jullie een hele mooie voorstelling gemaakt. Al die kinderen bleven maar lachen.
Echt super!
Veel liefs Madelief


lieve gijs,
je stuk was verrassend goed gelukt qua uitvoering. het was echt goed en vlot geregisseerd, de wisselingen waren snel maar duidelijk, de acteurs speelden erg goed en ik vind het geweldig hoe met minimale middelen een hele wereld incluis vele personages kan worden weergegeven.

nu over de tekst. heel sterk hoe je steeds uit de koningswereld, de theatrale wereld in stapt: mag ik al opkomen?; dit is geen happy end; dat geeft het een extra laag, maar het is ook grappig en geeft tijd voor korte bezinning. verder veel gijs-grapjes, snelle dialogen, herhaling van zinnen en wondermooie oneliners (al is dat een lelijk woord).

'ik voel een gedicht opkomen' is hilarisch. doet me denken aan die kankergrap bij alexandra broeder. ik moest sowieso veel lachen en ik ben echt geen lachebekje als het gaat om theater. ook dat de prinses al die dagen in de tuin had gestaan, en dat ze dachten dat het een standbeeld was.

verder natuurlijk reuze ontroerend dat edward met z'n beste vriend wil regeren, als dat geen emancipatie is.

nog een kritiekpuntje dan: schrap ajb het woord reality soap!!!! het is bevuiling van je taal, doe het je stuk niet aan, en je zelf, het heeft het niet nodig.

kus marike


Hallo Gijsje,
Gefeliciteerd met je voorstelling, mede namens mijn zoontje: zet maar op de flyer: voor kijkers van 7 tot 88. Ook al pikte hij natuurlijk niet elke grap of wending direct op, hij is gierend (koning en koningin) en bibberend (de waakhond, de balconmoorden(!), boze prinses) in een meedogenloos tempo door zijn eerste Koningsdrama gegaan. Fantastisch.

Groet, Ed Roest

afgelopen zondag zag ik Edward Edward in SB Utrecht. 
Complimenten! 
De leukste jeugdvoorstelling die ik in tijden gezien heb. Lekker vlot van tempo, tekstueel leuk en goed, met veel plezier gespeeld. 
Ik heb me echt erg vermaakt. 

Succes en groet,

Wendy Veerman 
Coördinatie Serie Nieuwe Theatermakers
projectmedewerker Theater Instituut Nederland

 gijsjekooter.nl  © 2021