papieren helden 

Papieren Helden is een literair tijdschrift. Met als ondertitel Verhalen voor nu. Dus voor en niet van. Opdat we goede verhalen vertellen in een tijd die dat heel erg hard nodig heeft. Dat er een zekere urgentie is om nu de pen op te pakken. Een beweging die door middel van kunst de wereld beter maakt. 

ph-image (1)


Fictie kan de wereld redden.

Papieren Helden zal zich vooral onderscheiden van andere tijdschriften doordat het de bijdragende schrijvers serieus geld zou moeten gaan opleveren, dankzij een betalingssysteem dat mensen in staat stelt om zich niet alleen te abonneren op de maandelijkse nummers, maar ook ‘hun eigen’ papieren helden — hun eigen favoriete schrijvers op de site — met extra donaties te ondersteunen.

Op die manier hopen we onder literatuurliefhebbers het mecenaat te stimuleren dat in het theater bijvoorbeeld al jaren bestaat in de vorm van vrienden-van- constructies. Je kunt hier in principe een hoop gratis lezen, maar door je te abonneren of zelfs door extra geld te doneren laat je zien hoe belangrijk je het vindt dat zoiets precairs als de literatuur blijft bestaan.